خدمات کلینیک مهر شریعتی

ارتودنسی

خدمات کلینیک مهر شریعتی

ارتودنسی

ارتودنسی دندان

ارتودنسی به تصحیح نامرتبی دندانها و ناهنجاری‌های دندانی فکی میپردازد. فرد متخصص  با تشخیص صحیح و انتخاب دقیق روش ارتودنسی، باعث پیشگیری و درمان ناهنجاری های دندانی فکی می‌شود.

پخش ویدیو
انواع ارتودنسی

ارتودنسی ثابت

در این روش تمامی دستگاه ارتودنسی به صورت ثابت بر روی دندان و داخل دهان فرد قرار می‌گیرد که به صورت میانگین 2 سال برای ردیف شدن دندان نیاز به زمان دارد. در این حالت اتچمنت کوچکی بر روی دندان قرار می‌گیرد که به آن براکت می‌گویند. از نکات مهم در  طول درمان ارتودنسی ثابت  نگهداری از  براکت‌ها و رعایت بهداشت دهان در این زمان است. خوردن مواد غذایی سفت و گاز زدن سیب، ساندویچ و بلال و مواد خوراکی از این قبیل باعث شکستن براکت‌ها می‌شود که این موضوع سبب طولانی‌تر شدن دوره ارتودنسی خواهد شد.

در روند درمان با ارتودنسی ثابت به صورت معمول دندان‌های بیمار باید ماهی یک‌بار توسط پزشک چک شود. در این ویزیت‌ها سیم و براکت چک می‌شوند و کش‌هایی که در براکت‌ها می‌افتند هر ماه تعویض می‌شوند. گاهی اوقات هم هر چند ماه یکبار سیم‌های روی دندان هم تعویض می‌شوند. اما براکت‌ها از شروع تا پایان روند درمان ثابت است.
اکثر اوقات  در چند ماه اول تغییرات به صورت محسوس در دندان‌ها دیده می‌شود، یعنی خود بیمار  می‌تواند به خوبی چرخیدن و یا صاف شدن دندان‌ها را در آینه ببیند.

در صورت نیاز، پیوند استخوان فک انجام می‌شود. این مرحله زمانی ضروری است که استخوان فک بیمار به اندازه کافی قوی و ضخیم نباشد تا بتواند پایه ایمپلنت را پشتیبانی کند. با انجام پیوند استخوان، یک زمینه مستحکم برای پشتیبانی از پایه ایمپلنت فراهم می‌شود که این فرایند ممکن است ماه‌ها طول بکشد تا بهبود یابد.

ارتودنسی متحرک

دقیقا همانطور که از اسم این نوع ارتودنسی مشخص است، دستگاهی که داخل دهان شما قرار می‌گیرد متحرک است و به راحتی می‌توان آن را از دهان خارج کرد. این روش درمانی  برای حرکت‌های دندانی نه چندان پیچیده استفاده میشود
البته گاهی بعد از پایان ارتودنسی ثابت از پلاک‌های متحرک استفاده می‌کنند و تا چند وقت به عنوان ریتینر از آنها استفاده میشود
اینکه ناهنجاری دندان‌ها و یا فک‌ها با ارتودنسی ثابت و یا متحرک درمان شود بر عهده  متخصص مربوطه میباشد تا با توجه به نیاز بیمار بهترین گزینه درمانی را انتخاب کند.

ارتودنسی دایمون

یکی از جدیدترین روش های درمان ارتودنسی دیمون است . به طور معمول می بایست با استفاده از کش های بسیار کوچک، سیم را به براکت های ارتودنسی متصل نمود ولی در روش دیمون از براکت هایی با قابلیت باز و بسته شدن کشویی استفاده می شود در سیستم دیمون (Damon) از طریق مکانیسم قفل و بستی که در آنها تعبیه شده است سیم به براکت متصل می شود.
سیستم دیمون به گونه ای است که دیگر نیاز به کشهای کوچک در اطراف هر براکت نیست و در نتیجه  در این سیستم بهداشت اطراف براکت ها بهبود یافته و معضل تغییر رنگ کش های دور براکت از بین رفته است
. ضمنا در این روش تعداد جلسات مراجعه کاهش یافته و طول کلی درمان ارتودنسی نیز کوتاهتر میشود

ارتودنسی فانکشنال ارتودنسی کودکان

جلو یا عقب بودن  فک ها و بطور کلی ناهماهنگی اندازه فکین،  یکی از مشکلاتی است که با آن مواجه هستیم و بطور مستقیم   در زیبایی صورت (داشتن یک پروفایل قابل قبول) و عملکرد صحیح سیستم دندان  تاثیر گذار است. اما خبر خوب این است که اگر کودک در سنین رشد باشد، می توان به خوبی درمانش کرد. مثلا کودکی که مشکل فک عقب یا جلو رفته دارد، به راحتی در سنین رشد درمان می شود.

کـلـیـنـیـک دنـدان پـزشـکـی مـهـر شـریـعـتی

ارائه دهنده خدمات ارتودنسی به کودکان و بزرگسالان

جهت دریافت مشاوره یا نوبت فرم زیر را پر نمایید

بهترین زمان درمان ارتودنسی فانکشنال

به طور کلی اگر فک بالا عقب باشد بهترین زمان درمان، سن 7 تا 8 سالگی است .از این رومراجعه به هنگام به دندان پزشک نکته ای بسیار با اهمیت است . اما اگر مشکل عقب بودن فک پایین باشد موضوع جنسیت کودک از اهمیت برخوردار است . به عنوان مثال بهترین سن درمان ارتودنسی فانکشنال برای دختران بین سن 9 تا 10 سالگی می باشد .اما در پسران این سن برای شروع درمان بین 11تا 13 سالگی است .به طور معمول مدت زمان ارتودنسی فانکشنال نزدیک به یک سال است. که البته بسته به میزان و شدت مشکل، ممکن است کمتر یا بیشتر از 1 سال هم بشود.

ارتودنسی دندان برای چه افرادی مناسب است؟

تقریباً همه می‌توانند از ارتودنسی سود ببرند. اما برخی از افراد بیش از دیگران به درمان نیاز دارند. بسیاری از افراد به دلیل بهبود ظاهر لبخند خود به دنبال درمان ارتودنسی هستند. اما علاوه بر مزایای زیبایی، ارتودنسی عملکرد جویدن را بهبود می‌بخشد و سلامت دهان و دندان را بهتر می‌کند. در ادامه می‌توانید با مواردی که لازم است از ارتودنسی استفاده شود، آشنا شوید.
اوربایت (Overbite) یا زمانی که دندان‌های بالایی شما جلوتر از دندان‌های پایینی شما قرار می‌گیرد.
آندربایت (Underbite) یا زمانی که دندان‌های پایین شما جلوتر از دندان‌های بالایی قرار دارند.

اپن بایت (Open Bite)  

معمولا به دلیل مکیدن شست، فشار دادن زبان یا سایر عاداتی ایجاد می‌شود که به دندان‌های جلویی فشار وارد می‌کنند. اگر این ناهنجاری کنترل نشود، می‌تواند باعث مشکل در صحبت کردن، غذا خوردن و کاهش زیباییِ لبخند شود.
بی نظمی دندانها
وقتی فضا برای رشد صحیح دندان‌های یک فک وجود نداشته باشد، این مشکل ایجاد می‌شود. شلوغی دندان‌ها از مهمترین عوامل بروز بیماری‌های پریودنتال و پوسیدگی است

فاصله دار بودن دندان‌ها

در این ناهنجاری، فضای بین دندان‌ها به دلایل وراثتی و یا دلایل اکتسابی بیشتر از حالت طبیعی است. ارتودنسی می‌تواند با حفظ ساختار دندان‌ها این فاصله را از بین ببرد و در نتیجه آن یک لبخند زیبا را به بیمار هدیه کند.

کراس بایت

کراس بایت یکی از انواع ناهنجاری‌های فکی-دهانی است که در کودکی به وجود می‌آید و علاوه بر اینکه لبخند فرد را تحت تاثیر قرارمی‌دهد، مشکلات جدی را برای سلامتی بیمار ایجاد خواهد کرد. کراس بایت را در 3 نوع شاهد هستیم:
کراس بایت خلفی : دندان‌های عقب فک بالا پشت دندان‌های عقب فک پایین قرار می‌گیرند.
کراس بایت قدامی: دندان‌های جلویی فک بالا عقبتر از دندان‌های فک پایین قرار می‌گیرند.
کراس بایت گونه‌ای: دندان‌های یک طرف به سمت گونه نزدیک‌تر خواهند شد.

کـلـیـنـیـک دنـدان پـزشـکـی مـهـر شـریـعـتی

ارائه دهنده خدمات ارتودنسی کودکان و بزرگسالان

جهت دریافت مشاوره یا نوبت فرم زیر را پر نمایید

سن مناسب برای ارتودنسی

توصیه‌شده است که کودکان در سن ۷ سالگی برای اولین معاینه ارتودنسی به دندانپزشک مراجعه کنند. در این سن، دندان‌های دائمی شروع به رویش می‌کنند و  فرد متخصص  می‌تواند ناهنجاری‌های احتمالی را زودتر شناسایی کند. با این حال، ارتودنسی محدود به سن خاصی نیست و افراد در هر سنی می‌توانند از فواید این درمان بهره‌مند شوند. تا ظاهر لبخند خود را بهبود ببخشند و عملکرد دهان و دندان‌های خود را ارتقا دهند.

مراحل انجام درمان ارتودنسی

1. جلسه مشاوره و معاینه اولیه

2. تهیه رادیولوژی و فتوگراف های مورد نیاز

3. نصب و جایگذاری براکت ارتودنسی بر روی دندان

4. جایگذاری سیم و کش ارتودنسی

5. جلسات معاینه و تنظیم سیم ارتودنسی به طور مداوم

نمونه کارهای ارتودنسی کلینیک مهر
هزینه ارتودنسی

هزینه ارتودنسی با توجه به انتخاب نوع درمان، ابزارهای قابل استاده، طول مدت درمان، شدت ناهنجاری فک و دندان ها  می تواند متفاوت باشد. اما همواره در نظر داشته باشید که برای درمان های اساسی که مربوط به دهان و دندان می باشد،
هیچ گاه قیمت پایین را فدای کیفیت کار درمانی نکنید تا نتایج زیانباری را به همراه نداشته باشد. در این صورت ممکن است هزینه های گزاف اضافی را جهت اصلاح درمان قبلی انجام دهید.